This website uses cookies. More information Do not show this message
Global Maritime Recruitment

Assistent Project Manager / Jr. Superintendent (Dutch)

Discipline: Multidisciplinary
Location:Rotterdam
Workweek:40 hour
Jobs ID:#3079

Assistent Project Manager / Jr. Superintendent (Dutch)

Ben jij een scheepsbouw professional die interesse heeft in de bouw en instandhouding van een vloot van 30 Zero Emission binnenvaart en short-sea schepen? Omschrijf jij jezelf als een technische generalist en heb jij interesse om aan boord te stappen bij Future Proof Shipping in Rotterdam? Lees verder!

Function

Als Assistent Project Manager / Jr. Technical Superintendent ben jij betrokken bij zeer uitdagende Refit projecten van binnenvaartschepen. Bestaande binnenvaartschepen worden omgebouwd van Diesel aangedreven naar aandrijving op basis van Waterstoftechnologie.

Daarnaast zul je in deze functie mede verantwoordelijk worden voor de instandhouding van de vloot. Met jouw oprechte interesse om de scheepvaartindustrie te verduurzamen en jouw brede technische interesse en communicatieve vaardigheden zorg jij voor het vlotte verloop en conform de vereiste kwaliteit en levertijd van de Refits op de scheepswerf.

Specifieke taken in deze functie zijn:

  • Gedurende de refits de verbindende schakel tussen de scheepswerven, diverse onderaannemers en interne afdeling waaronder Engineering en projectmanagement.
  • Focus op het optimale projectresultaat door het doen van controles en keuringen.
  • Indirect aansturen van de projectmedewerkers op de werf en onderaannemers.
  • Instandhouding van de vloot door het opstellen en uitvoeren van onderhoudsplannen.

Requirements

  • Mbo-4 of hbo bijvoorbeeld richting scheepsbouw, werktuigbouw, Marof.
  • Startende maritieme professional met 2 tot 5 jaar relevante werkervaring.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.
  • Passie voor techniek en het verduurzamen van de maritieme sector.

Company

Onze opdrachtgever Future Proof Shipping (FPS) biedt emissievrije scheepsvaart services en consultancy om rederijen in staat te stellen de overstap naar emissievrije scheepsvaart te maken. Als eigenaar van emissievrije schepen wil de FPS de komende 7 jaar een vloot van 30 emissievrije binnenvaart- en kustvaartschepen bouwen en exploiteren, die ze voor charter zullen aanbieden aan logistieke dienstverleners en vrachteigenaren. FPS faciliteert ook andere reders en stakeholders in de maritieme sector die klaar zijn om de overstap naar zero-emission te maken, zowel door technische ondersteuning als door projectontwikkeling en beheer.

In 2022 is FPS begonnen met de ombouw van haar eerste binnenvaartschip, FPS Maas. Doel van de ombouw is om op waterstofbrandstofcellen te varen om containers tussen Nederland en België te vervoeren. Hoewel brandstofcellen en waterstof al zijn getest in de maritieme industrie, verwacht de FPS dat dit de eerste zal zijn die een dergelijk systeem voor hoofdvoortstuwing op deze schaal zal uitvoeren.

Offer

Een zeer uitdagende baan in een groeiend en toegewijd team met een open, moderne werkomgeving en korte communicatielijnen. Meewerken aan projecten die zich richten op uitdagende technologische ontwikkelingen in de binnenvaart. Uiteraard kun je rekenen op competitieve arbeidsvoorwaarden

More information

Voor de invulling van vacatures werkt Future Proof Shipping op exclusieve basis samen met U-People BV. Ben jij de assistent project manager / Jr. Superintendent die wij zoeken? Neem dan contact met U-People. Contactpersoon voor deze functie is Joost Wenteler. Je kunt Joost bereiken door te bellen naar +31 (0) 6 2957 8908 of door hem een WhatsApp te sturen. Ben je er zeker van dat jij de persoon bent die wij zoeken, stuur dan meteen je CV en een korte motivatiebrief naar joost@upeople.nl of via de sollicitatiebutton hieronder. Jouw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.