This website uses cookies. More information Do not show this message
Global Maritime Recruitment

Engineer Technische Specificaties (WTB) – Dutch required

Discipline: Mechanical
Branch: Shipbuilding and repair
Location:Zeeland
Workweek:40 hour
Jobs ID:#2204

Engineer Technische Specificaties (WTB) – Dutch required

Wil je een bijdrage leveren aan de totstandkoming van innovatieve schepen? Dan is dit je kans! We zoeken een werktuigbouwkundige met interesse in de scheepsbouw. Als Engineer word je betrokken bij het samenstellen van technische specificaties op basis waarvan leveranciers hun aanbieding kunnen doen. En uiteraard controleer jij de aanbiedingen op juistheid. Geïnteresseerd? Lees dan verder!

Function

In de rol van Engineer Technische Specificaties (specification engineer) ben je werkzaam op de afdeling Engineering en ben je de spil tussen de afdeling Engineering, afdeling Inkoop en veel verschillende toeleveranciers en onderaannemers.

Specifieke taken in deze rol:

 • Opstellen van technische specificaties op basis waarvan leveranciers een aanbieding kunnen doen voor technische systemen en componenten. Uitgangspunt voor de technische specificaties zijn de klantwensen en ontwerpeisen.
 • Beoordelen of de offertes van leveranciers op technisch vlak voldoen aan de gestelde eisen, dit in nauwe samenwerking met de afdeling inkoop.
 • Zorgen voor een juiste afstemming tussen de wensen van de klant en de eisen vanuit de classificatiebureaus.
 • Opvragen en beoordelen van technische informatie en documentatie van leveranciers zoals tekeningen, berekeningen, elektrische en mechanische schema’s, etc.
 • Verantwoordelijk voor de integratie van geleverde componenten en/of systemen in het scheepsontwerp in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen (engineering, leveranciers, classificatie, klant).
 • Opstellen van technische en functionele specificatiedocumenten zoals systeembeschrijvingen en testprocedures.
 • Controleren van de technische prestaties van systemen en componenten, o.a. door het bezoeken van leveranciers (soms ook in het buitenland) en het bijwonen van testen.
 • Participeren in ontwerpcontroles.
 • Zorgen voor een goede werkrelatie met de leveranciers en onderaannemers.

Requirements

Voor deze functie zijn we op zoek naar een Engineer met goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, aangevuld met een goed technisch inzicht. Verder verwachten wij het volgende:

 • Kennis van en ervaring met technische systemen, bij voorkeur aan boord van schepen of binnen de industrie.
 • Minimaal 1 jaar ervaring als Engineer.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden t.b.v. het werken met diverse partijen binnen en buiten de organisatie.

Company

Onze opdrachtgever is een toonaangevend en modern bedrijf binnen de scheepsbouw. Mensen die er werken zijn trots op de kwaliteit van de afgeleverde schepen en de uitstekende reputatie van de organisatie, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Offer

Wij bieden een interessante functie met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Neem contact met mij op voor alle details!

More information

Geïnteresseerd? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Hendrik de Widt op 06 – 2239 6497 of stuur een Whatsapp. Mailen kan uiteraard ook: hendrik@upeople.nl.

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld!