This website uses cookies. More information Do not show this message
Global Maritime Recruitment

Lead Engineer Mechanical (Dutch required)

Discipline: Mechanical
Branch: Maritime suppliers
Location:Den Haag
Workweek:40 hour
Jobs ID:#2550

Lead Engineer Mechanical (Dutch required)

Ben jij als Mechanical Engineer al een aantal jaar werkzaam in de scheeps/jacht bouw? Zou je graag als teamleider aan de slag willen of heb je hier inmiddels al ervaring mee? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Function

Als Lead Engineer ben jij verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de projecten. Dit zijn projecten gericht op de uitrusting van luxe jachten. Elk project is uniek en kan uiteenlopen van speciale kranen, gangways, en liften tot allerlei andere werktuigbouwkundige installaties en constructies.

Specifieke taken in deze functie:

 • Verantwoordelijk voor de juiste ontwerpen ter voorbereiding op de productie;
 • Zorgdragen dat de ontwerpen voldoen aan de eisen van de classificatiebureaus;
 • Nauw samenwerken met andere lead engineers, opdrachtgevers, werven en overige betrokken partijen;
 • Proactief en daadkrachtig omgaan met ingewikkelde technische uitdagingen;
 • Leiding geven aan en motiveren van je team;
 • Rapporteren aan de Manager Engineering.

Requirements

Je bent een enthousiaste, resultaatgerichte en zelfstandige werktuigbouwkundig engineer. Bij voorkeur heb je al enige ervaring in het aansturen van een team. Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen.

Overige functie-eisen:

 • Afgeronde (technische) HBO opleiding Werktuigbouwkunde.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de scheeps- of jachtbouw.
 • Ervaring met 3D software Solid Edge.
 • Bekend met richtlijnen en procedures binnen de scheepsbouw (klasse bureaus, vlaggenstaten, veiligheid, kwaliteit en milieu).
 • Uitstekende communicatie vaardigheden in Nederlands en Engels.

Company

Onze opdrachtgever is een toonaangevende organisatie in de maritieme sector. Ze ontwikkelen en produceren speciale equipment voor de jachtbouw industrie. De equipment die ze maken bestaat voornamelijk uit aluminium en composiet materialen en de organisatie zoekt continue naar verbetering in productiemethodes.

Offer

Een zeer uitdagende baan met veel ontwikkelingsmogelijkheden zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Wij zijn op zoek naar een kandidaat die zich voor langere tijd wil binden aan onze opdrachtgever. Het startsalaris van deze positie is afhankelijk van kennis en ervaring en bespreken wij dan ook graag in een persoonlijk gesprek.

More information

Ben jij dé Lead Engineer Mechanical die wij zoeken? Wacht dan niet en solliciteer direct. Heb je nog vragen? Bel Joost op telefoonnummer 06- 29 57 89 08 of stuur een e-mail: joost@upeople.nl.