This website uses cookies. More information Do not show this message
Global Maritime Recruitment

ILS Engineer / Maintenance Engineer (Dutch is required)

Branch: Shipbuilding and repair
Location:Den Helder
Workweek:40 hour
Jobs ID:#3125

ILS Engineer / Maintenance Engineer (Dutch is required)

Ben jij een specialist in onderhoudsmanagement? Heb jij affiniteit met scheepsbouw en heb jij interesse om mee te werken aan de instandhouding en gereedheid van “Groot Grijs”, de grote zeegaande schepen van de Koninklijke Marine zoals de Johan de Wit en de Karel Doorman? Zo ja, lees snel verder!

Function

Als Integrated Logistics Support (ILS) Engineer (onderhoudsmanagement / instandhoudingsmanagement) ben je verantwoordelijk voor de instandhouding en gereedheid van assets, in dit geval Groot Grijs de grote schepen van de Koninklijke marine.

Verschillende taken die behoren tot de functie:

 • Opstellen van de instandhoudingsplannen voor grote schepen.
 • Uitvoeren van de opgestelde instandhoudingsplannen en het (laten) uitvoeren van onderhoud.
 • Vervullen van de loketfunctie met een bereikbaarheid van 24/7 voor behoeften aan producten en diensten van de instandhoudingsgroep Groot Grijs.
 • Het aanbrengen en behouden van balans tussen de behoefte aan producten en diensten binnen de instandhoudingsgroep Groot Grijs met de schaarse beschikbare middelen.
 • Het toezien op de materieellogistieke bedrijfsvoering van Grote schepen.
 • Aansturen en coördineren van leveranciers van producten en diensten die nodig zijn voor instandhouding.
 • Vervullen van de rol als onderhouder binnen het Wapensysteemmanagement (WSM) en het regisseren van het Installatiemanagement voor de schepen.
 • Vervullen van de rol als systeemintegrator voor de schepen in exploitatie, inclusief het gebruiksgereed en gecertificeerd opleveren van de eenheden.
 • Uitvoeren van projectmanagement van instandhoudingsprojecten voor de schepen.
 • Zorg dragen voor een professionele manier van uitbesteden voor de instandhoudingsgroep Groot Grijs.

Requirements

Voor de positie ILS Engineer zijn we op zoek naar iemand met de Nederlandse nationaliteit. Daarnaast worden een proactieve houding en communicatieve vaardigheden erg gewaardeerd. Daarbij moet je aan de volgende criteria voldoen:

 • Minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding richting techniek.
 • Affiniteit met scheepsbouw, werktuigbouw of elektrotechniek.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring instandhouding / onderhoudsmanagement / ILS / maintenance engineer
 • Ervaring met SAP is zeer gewenst
 • Minimaal 32 uur per week.

Een opleiding ILS is een vereiste voor deze rol. via U-People Academy is de ILS Basis Training te volgen via E-Learning. Meer info vind je hier: https://www.upeople.nl/nl/integrated-logistics-support/ils-basis/


Company

Jij wordt via U-People ingezet bij Defensie op de afdeling IG GG deze afdeling is één van de zes organisatiedelen van de Afdeling Maritieme Instandhouding (AMI), één van de afdelingen van de Directie Materiële Instandhouding (DMI). Standplaats voor deze functie is Den Helder en deels vanuit huis. Wij zoeken 5 kandidaten voor deze functie

Offer

We bieden een uitdagende en zeer gevarieerde functie in een professionele werkomgeving en uiteraard en een goed salaris, 13e maand en veel vrije dagen. Dit betreft een functie tot juni 2027 waarbij een verlenging of overname niet wordt uitgesloten. 2 dagen per week vanuit huis werken is geen probleem!
Huisvesting in Den Helder is bespreekbaar,

More information

Ben jij de ILS Engineer die we zoeken? Solliciteer dan direct via onderstaande knop! Mocht je na aanleiding van de vacature nog vragen hebben? Dan kun je contact opnemen met Joost Wenteler via 0629578908.

More information
Joost Wenteler Commercial Director joost@upeople.nl +31 6 - 2957 8908