This website uses cookies. More information Do not show this message
Global Maritime Recruitment

Naval Architect / Constructeur Scheepsbouw

Discipline: Shipbuilding
Location:Rotterdam
Workweek:40 hour
Jobs ID:#3032

Naval Architect / Constructeur Scheepsbouw

Ben jij een Naval Architect op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben jij op zoek naar een brede technische baan bij een innovatief bedrijf die zich richt op “Zero Emission” scheepvaart? lees dan verder! Onze opdrachtgever Future Proof Shipping in Rotterdam is op zoek naar jou!

Function

Als Naval Architect werk je in een klein multidisciplinair team aan uitdagende duurzame scheepvaartoplossingen. Je bent verantwoordelijk voor alle scheepsbouwkundig gerelateerde werkzaamheden van het ontwerp.

Specifieke taken in deze rol:

 • Werken aan haalbaarheidsstudies.
 • Werkzaam in engineering en ontwerp, het maken van tekeningen van conceptontwerp tot productietekeningen.
 • Scheepsbouwkundig gerelateerde berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld m.b.t. stabiliteit, voortstuwing en gewichtsberekeningen.
 • Controleren van schema’s, bouwplannen, specificaties en rapporten.
 • Uitvoeren en controleren van sterkteanalyses.
 • Onderhouden van contact met andere partijen die bij het project betrokken zijn zoals scheepswerven, onderaannemers of classificatiebureaus.
 • Ondersteuning projectmanagement, productie en operations afdelingen.
 • Voorstellen doen voor technische verbeteringen.

Requirements

Wij zijn op zoek naar een Naval Architect met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Verder voldoe je aan de volgende eisen:

 • BSc / MSc diploma in Naval Architecture of vergelijkbaar.
 • Kennis van moderne software zoals SolidWorks, AutoCAD, Rhinoceros, Ansys, enz
 • Engels in woord en geschrift, Nederlands is een pré.
 • We geven de voorkeur aan kandidaten die in Nederland wonen, maar we staan ook open voor kandidaten woonachtig in de EU die bereid zijn om zich in Nederland te vestigen.

Company

Future Proof Shipping B.V. (FPS), biedt emissievrije scheepsvaart services en consultancy om rederijen in staat te stellen de overstap naar emissievrije scheepsvaart te maken. Als eigenaar van emissievrije schepen wil de FPS de komende vijf jaar een vloot van 10 emissievrije binnenvaart- en kustvaartschepen bouwen en exploiteren, die ze voor charter zullen aanbieden aan logistieke dienstverleners en vrachteigenaren. FPS faciliteert ook andere reders en stakeholders in de maritieme sector die klaar zijn om de overstap naar zero-emission te maken, zowel door technische ondersteuning als door projectontwikkeling en -beheer.

In 2022 zal FPS haar eerste binnenvaartschip, FPS Maas, ombouwen om op waterstofbrandstofcellen te varen om containers tussen Nederland en België te vervoeren. Hoewel brandstofcellen en waterstof al zijn getest in de maritieme industrie, verwacht de FPS dat dit de eerste zal zijn die een dergelijk systeem voor hoofdvoortstuwing op deze schaal zal uitvoeren.

Offer

Een zeer interessante baan in een klein toegewijd team met een open, moderne werkomgeving en korte communicatielijnen. Mogelijkheden om te groeien in verantwoordelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Werken met interessante Hightech producten. Je gaat rechtstreeks in dienst bij Future Proof Shipping en je bent dus meteen onderdeel van een leuk team dat wil leren en groeien.

More information

Ben jij de Naval Architect die wij zoeken? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door te bellen naar +31 (0)629578908 of door mij een WhatsApp te sturen (24/7). Ben je zeker dat jij de persoon bent die wij zoeken, stuur dan je CV en een korte motivatiebrief naar joost@upeople.nl. Uw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.