This website uses cookies. More information Do not show this message
Global Maritime Recruitment

Automation Engineer PLC/ SCADA (Dutch is Required)

Discipline: Automation
Branch: Shipbuilding and repair
Location:Alkmaar
Workweek:40 hour
Jobs ID:#3182

Automation Engineer PLC/ SCADA (Dutch is Required)

Ben jij een Automation Engineer met ervaring in de maritieme industrie? Wij zoeken een kandidaat die zich richt op het functioneren van platform automatisering aan boord van Marineschepen. Dit zijn met name SCADA systemen.

Function

Als Automation Engineer ben je verantwoordelijk voor de hoogst mogelijke beschikbaarheid van de systemen aan boord van schepen van de Koninklijke Marine.

Specifieke taken in deze functie zijn:

  • Tijdig leverings problemen signaleren en voorstellen te doen om deze problemen voor te zijn.
  • Onderhoudsvoorschriften opstellen.
  • Testen opstellen en uit (laten) voeren waarmee de goede werking van jouw systemen wordt aangetoond.
  • Contacten onderhouden met de leverancier van de systemen onder jouw hoede en in samenwerking met leverancier, bemanning en collega’s storingen op te lossen.
  • Tijdens nieuwbouw de organisatie te adviseren ten aanzien van lifecycle management voor jou systemen.
  • Fungeren als kennisbron voor de aan jou toegewezen installaties.
  • Een leidende rol nemen bij modificaties aan jou systemen.

Requirements

Wij zijn op zoek naar een Automation Engineer met minimaal 2 jaar ervaring in het installeren en onderhouden van automatiseringssystemen bij voorkeur in de (marine) scheepsbouw, jachtbouw of offshore.

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

  • Minimaal mbo-4 opleiding richting elektrotechniek of industriĆ«le automatisering.
  • Bij voorkeur minimaal 2 jaar ervaring in Automation Engineering, testen, inbedrijfstelling en onderhouden (HMI’s, PLC, SCADA).
  • Technisch Engels en de Nederlandse nationaliteit.


Company

Je komt te werken bij de Directie Materiele Instandhouding (DMI). DMI is verantwoordelijk voor het onderhoud en de instandhouding van de schepen van de Nederlandse Marine. Jij gaat werken voor de afdeling C4i. De afdeling C4i is onder andere verantwoordelijk voor de instandhouding van de Platform Automatisering aan boord. Als Platform Automatisering Engineer wordt je verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van een deel van de systemen aan boord van de schepen. Het betreft hier met name de met SCADA systemen aangestuurde en bewaakte installaties aan boord ten behoeve van aandrijving, besturing en stroomvoorziening.

Offer

Een uitdagende baan (burgerfunctie) met een uitstekend salaris en interessante secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder studiebudget, veel vrije dagen en een 13e maand. Veel vrijheid en de mogelijkheid om 1 dag per week thuis te werken. Je zult vaak op marineschepen aanwezig zijn voor je werkzaamheden. Eventueel tijdelijke huisvesting in de regio Den Helder is bespreekbaar.

More information

Ben jij de Automation Engineer die wij zoeken? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door te bellen naar +31 (0)629578908 of door mij een WhatsApp te sturen (24/7). Ben je zeker dat jij de persoon bent die wij zoeken, stuur dan meteen je CV en een korte motivatiebrief naar joost@upeople.nl of via de sollicitatiebutton. Jouw sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld.